Εδώ εφετείο! Εδώ εφετείο!

>> Τετάρτη 13 Μαΐου 2009


Στις 27 Απριλίου η αστυνομία τοιχοκόλλησε ανακοίνωση με την οποία απαιτούσε την άμεση εκκένωση του πρώην Εφετείου δίχως καμία πρόβλεψη για τη μεταστέγαση των «ενοίκων» αυτού. Ως ανταπάντηση μεταναστευτικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο κ. Σκιαδά και πρότειναν τη μετατροπή του κτηρίου σε κέντρο προσωρινής στέγασης αστέγων, μεταναστών και προσφύγων. Πρόταση που απέρριψε ο Δήμος Αθηναίων.
Σήμερα στο πρώην Εφετείο Αθηνών βρίσκουν στέγη περί τους 500 μη καταγεγραμμένους μετανάστες κυρίως από Αλγερία, αλλά και από Ιράκ, Σουδάν, Πακιστάν, Παλαιστίνη.
Οι συνθήκες διαβίωσης πόρρω απέχουν από το κατώτερο όριο ανθρώπινου ξεπεσμού.
Ο χώρος αυτός των οκτώ ορόφων δεν έχει πλέον ούτε νερό ούτε φως με αποτέλεσμα η μυρωδιά των ούρων και η βρώμα των σκουπιδιών να αποθαρρύνει και τον πιο «εκπαιδευμένο» ακτιβιστή.
Τα γεγονότα της 9ης Μαΐου στην Πλατεία Ομονοίας

Από νωρίς το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ομονοίας περί τα 300 άτομα: «Έλληνες πολίτες για την απελευθέρωση της χώρας από τους αλλοδαπούς εισβολείς» και μέλη της Χρυσής Αυγής. Σχεδόν όλοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες, και ένας μεγάλος αριθμός αυτών φορούσαν κράνη, κρατούσαν ρόπαλα και σιδηρολοστούς και στις μαύρες μπλούζες τους το πελώριο σήμα της Χρυσής Αυγής πρόδιδε την ταυτότητα τους- κάποιες σβάστικες ολοκλήρωναν το τοπίο. Μια πελώρια ελληνική σημαία ανέμιζε στην πλατεία ενώ από τα μεγάφωνα ο Εθνικός Ύμνος εναλλασσόταν με το λιμπρέτο από τη Βαλκυρία του Βάγκνερ- γνωστό ως το κλασικό μουσικό μοτίβο των ΝΑΖΙ. Το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» ακολουθούσε το σύνθημα «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή», και τανάπαλιν. Φυσικά δεν έλειπαν τα προεκλογικά φυλλάδια για την ψήφο στις ευρωεκλογές του κόμματος «Χρυσή Αυγή» καθώς και ο πραγματικός Έλληνας Μιχαλολιάκος που συχνά έπαιρνε το μικρόφωνο εμψυχώνοντας και επικροτώντας τους συγκεντρωμένους για τον «πραγματικό» πατριωτισμό τους. Α ναι, η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες... (αλλά σε ποιούς Ελληνες;)

Δημοσίευση σχολίου

• Greenpeace

• New York Time

• WWF

• London Time

• Αρκτούρος

• Tokyo Time

  © Copyright by Όναρ 2009 - 2017

Πίσω Back to TOP