Fallen Art

>> Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ο σαδισμός της εξουσίας
Η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους Fallen Art (2004) του Πολωνού δημιουργού Τomasz Bagiński παρουσιάζει την ιστορία ενός αξιωματικού με ..καλλιτεχνικές ανησυχίες. Η «τέχνη» του στηρίζεται σε μια διεστραμμένη μέθοδο κινηματογράφησης και συνίσταται στην κινηματογραφική προβολή φωτογραφιών που απεικονίζουν τα αποτελέσματα της βίαιης πτώσης στρατιωτών από μεγάλο ύψος.

Ένας σαδιστής αξιωματικός στην κορυφή,για το σπρώξιμο,κι ένας ατάραχος γιατρός στρατοπέδου στο έδαφος,για τη φωτογραφία,συμπληρώνουν το τοπίο.

2 σχόλια:

heliotypia,  15 Ιουνίου 2010 στις 7:36 π.μ.  

..γιά άλλη μιά φορά η πραγματικότητα,μοιάζει εξωπραγματική...

Δ.Δ.,  15 Ιουνίου 2010 στις 4:08 μ.μ.  

Το φιλμάκι είναι καταπληκτικό! Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του έγκειται στην συναίρεση δυο κατά παραδοχή αντίθετων εννοιών. Της τέχνης και του σαδισμού. Κάτι αντίστοιχο παρουσίαζε και ο Μπιλάλ σε ένα κόμικς του . Δεν θυμάμαι ποιος έλεγε «σκεφτείτε ότι αυτά τα σαδιστικά τέρατα των ναζιστικών στρατοπέδων, το βράδυ επέστρεφαν στο σπίτι τους, χάιδευαν τα παιδία τους ήταν τρυφεροί προς την γυναίκα τους και είχαν μια κανονική κοινωνική ζωή». Αυτό το δίπολο καλοσύνης και απανθρωπιάς φαίνεται ότι είναι εγγενές στην ανθρώπινη φύση και ο δείκτης μπορεί, αν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες, να μετατοπιστεί από την μια πλευρά στην άλλη.

Δημοσίευση σχολίου

• Greenpeace

• New York Time

• WWF

• London Time

• Αρκτούρος

• Tokyo Time

  © Copyright by Όναρ 2009 - 2017

Πίσω Back to TOP