"Χρυσό" δημιούργημα των φαρμακευτικών η νέα γρίπη;

>> Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Για σκόπιμη δημιουργία πανικού σχετικά με την νέα γρίπη κατηγορεί τις φαρμακευτικές εταιρείες, ο Wolfgang Wodarg, επικεφαλής του τομέα υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Όπως υποστηρίζει οι φαρμακευτικές εταιρείες σκόρπισαν τον παγκόσμιο τρόμο και επηρέασαν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με αποτέλεσμα η νέα γρίπη να αναγνωριστεί ως πανδημία.

Παράλληλα, οι χώρες καθοδηγούμενες από τον πανικό που έσπειραν οι ενδιαφερόμενες φαρμακευτικές εταιρείες, πραγματοποίησαν παραγγελίες εκατομμυρίων δόσεων, οι οποίες όπως αποδείχτηκε δεν ήταν αναγκαίες.

«Αρχικά δημιούργησαν μεγάλο πανικό με την γρίπη των πτηνών και στη συνέχεια ακόμη μεγαλύτερο με την γρίπη των χοίρων.», δήλωσε στο Al Jazeera, o Wolfgang Wodarg και πρόσθεσε «Οι εθνικές κυβερνήσεις δαπάνησαν δισεκατομμύρια ευρώ για την αγορά εμβολίων και θα πρέπει να γίνει έρευνα τι κρύβεται πίσω από αυτό. Δεν έχουμε την πολυτέλεια δαπανών για άχρηστα μέτρα για την υγεία.»


Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Aphaluck Bhatiasevi, δήλωσε ότι «ο Οργανισμός παρέχει ανεξάρτητες συμβουλές προς τα κράτη, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Πέρνουμε το έργο μας πολύ σοβαρά και προφυλασσόμαστε από τυχόν συμφέροντα. Ωστόσο, χαιρετίζουμε κάθε νόμιμη προσπάθεια για να βελτιώσουμε το έργο μας.»

«Οι καταγγελίες για αθέμιτη επιρροή είναι αβάσιμες και ψευδής. Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι ο ιός H1N1 πληρεί τις προϋποθέσεις της πανδημίας», ανέφερε η ανακοίνωση της GlaxoSmithKline, μιας εκ των προμηθευτών και παρασκευαστών του εμβολίου.
ΠΗΓΗ: TVXS

Δημοσίευση σχολίου

• Greenpeace

• New York Time

• WWF

• London Time

• Αρκτούρος

• Tokyo Time

  © Copyright by Όναρ 2009 - 2017

Πίσω Back to TOP