Κωλοέλληνες...

>> Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Της Μαργαρίτας Μαρόν

Η Σύγχρονη Ελληνική Γλώσσα νοσεί. Πρόσφατες απόπειρες δολοφονίας και υπονομεύσεις κυρίως του όρου «άνθρωπος» και « Έλληνας», καθιστούν αναγκαία την κατάργηση της επίσημης ετυμολογίας του «Άνω θρώσκω».

Είναι σχεδόν γελοίο να διατηρούμε πλέον την ψευδαίσθηση και να διαιωνίζουμε την γλωσσική υποκρισία ότι το γένος μας κοιτά ψηλά. Το μόνο που κοιτά ο σύγχρονος άνθρωπος είναι το χάος. Ότι φτάνει στο ύψος της τσέπης του κ την λεκάνη ως εναλλακτικό καθρέφτη.

Εξαιρέσεις που η κεφαλή του ορθώνεται ψηλά, είναι όταν πρόκειται να βρέξει, πριν απλώσει την πετσέτα για ηλιοθεραπεία, να σκοτώσει κουνούπια ή όταν ψάχνει την πανσέληνο για να μιμηθεί τον ρομαντικό.

Τις τελευταίες μέρες η χώρα βιώνει ένα πρωτοφανές μποϋκοτάζ αξιοπρέπειας και ήθους.

Το ''Άνω θρώσκω'' της βάλλεται από χίλιες μεριές επειδή κάποιοι αποφάσισαν να αφήσουν το σκάκι και να πιάσουν τα ζάρια.

Έχω τόσο θυμό μέσα μου που αν προσπαθήσω να τον μεταφράσω σε ευρώ θα έφτανε να ξεχρεώσουν και τα εγγόνια μας. Ο κόσμος χάνεται. Κόσμος χάθηκε και η ντροπή μας άφησε χρόνους κάπου κοντά στο Σύνταγμα.

Και ο Έλληνας εστιάζει το βλέμμα του στα σκατά που υπερχείλισαν. Ο «Κωστάρας» (τέρμα τα «άκης» μας τελείωσαν), κάνει μπάνια αυτοεξόριστος περιφέροντας λιπώδεις μάζες συνειδήσεων και κοιλιάς και ο Γιωργάρας πουλάει λάθος τσαμπουκά με έμβλημα το'' δεν ήξερα'' (δεν ρώταγες;).

Η Βουλή κάνει ενός λεπτού σιγή σχεδόν είκοσι δευτερόλεπτα οδύνης ανά άτομο, η Διαμάντω καμαρώνει πεταμένα λεφτά σε σαστισμένα από ντροπή κουρτινόξυλα, η Βοσκοπούλα αναθέτει σε ερευνητές το μυστήριο με τα πόμολα ,οι υπόλοιποι 300 παρά κάτι ψωριάρηδες θίγονται που τους καίνε στο ίδιο καζάνι.



Oι «παρόντες» γίνονται και επίσημα απόντες. Δρόμοι και σπίτια ουρλιάζουν από θλίψη. Το Ίντερνετ φοράει μαύρα, η λέξη Επανάσταση στο Facebook γίνεται common interest - καραμέλα triple action και η ανταλλαγή ''ενημέρωσης'' παίρνει φωτιά πάνω σε οργισμένους Τσε, καναπέδες και φάρμες.

Για όλα φταίνε οι Πολιτικοί -''Φταίμε κ εμείς με την ανοχή μας -''Και τώρα τι κάνουμε;'-''Εξεγερθείτε ρε!''-Έξω το ΔΝΤ'' -''Να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή!''.

Συνθήματα, συναισθήματα, ελπίδα, αδιέξοδο και αδράνεια χορεύουν άρρυθμα συρτάκι χωρίς τον Ζορμπά.

Δεν ξέρω αν η έννοια «Ανθρωπιά» θα παραγραφεί ως ταυτόσημη του Έλληνα από τα σύγχρονα λεξικά. Αυτό που ξέρω , είναι αυτό που αισθάνομαι τώρα.

Μέσα σε όλο τον λαϊκό ξεσηκωμό, τον τρόμο της πτώχευσης, την απολεσθείσα λεβεντιά και τον νόστο μιας ένδοξης Ιστορίας, αν - ως δια μαγείας - γέμιζε η τσέπη μας Ευρώ, με ψυχή άδεια, η «φωνή Λαού- Οργή Θεού» θα έσβηνε μονομιάς. Όπως η μνήμη του χρυσόψαρου στην γυάλα.

Και ο κάθε κατεργάρης πολιτικός και μη, θα επέστρεφε ανακουφισμένος στον πάγκο του.

ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ. Αυτοί Είμαστε!

Οι Ποιητές και τα Μάρμαρα γελούν στους τάφους τους.

ΠΗΓΗ theinsider

3 σχόλια:

στο φίλο Δουλτσ. - Δ.Σ,  23 Φεβρουαρίου 2012 στις 6:23 μ.μ.  

αφιερωμένο στο φίλο Δουλτσ.

http://www.youtube.com/watch?v=jRAZ_VFKSjU

Ανώνυμος,  24 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:31 π.μ.  

Του Γ. Δελαστίκ

http://vathikokkino.com/2012/02/πασοκ-νδ-μας-καταντούν-χειρότερα-από-τ/#more-23624

Ανώνυμος,  28 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:54 π.μ.  

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=319923

Δημοσίευση σχολίου

• Greenpeace

• New York Time

• WWF

• London Time

• Αρκτούρος

• Tokyo Time

  © Copyright by Όναρ 2009 - 2017

Πίσω Back to TOP