Travel Agency

>> Δευτέρα 18 Απριλίου 2011


Της Mαργαρίτας Μαρόν

Μια πολύ γνωστή διαφήμιση της δεκαετίας του '80 -αν δεν κάνω λάθος-ρωτούσε: Εσείς πόσα πορτοκάλια φάγατε σήμερα;
Ένα!
Ένα; Ένα δεν φτάνει, θέλει τουλάχιστον δύο απαντούσε η φωνή.Κι έτσι μεγαλώσαμε,όχι με δύο,τρία πορτοκάλια στυμμένο χυμό και την μαμά Δερβέναγας στημένη πάνω απ' τα κεφάλια μας , μήπως δεν τον πιούμε γρήγορα μονορούφι και φύγουν οι βιταμίνες παρεξηγημένες.

Τον τελευταίο καιρό ανακαλύπτω ότι η βαρεμάρα εφευρίσκει νέα πρόσωπα
καθημερινά. Ένα από αυτά είναι της θλιμμένης κωμωδίας ή της κωμικής θλίψης,δεν είμαι σίγουρη.
Θα το πω στα ίσα για να μην το περιτριγυρίζω άσκοπα.
Οι νεκροί πουλάνε. Το αποδεικνύουν τα κλικ στο internet και οι πλερέζες που
σπεύδουν να φορέσουν οι πάσης φύσης ‘’νεκροθάφτες’’. Οι ζωντανοί αγνοούνται εκτός αν είναι επώνυμοι και πάρουν διαζύγιο προς μεγάλη εκ-πλήξη μετά από 7+ άλλα 7 χρόνια φαγούρας των γεννητικών μας οργάνων. Ή έχουν την τύχη να τους τρέξουν στην εντατική με πρόβα κηδείας δωράκι . Και γίνουν σε χρόνο πορδής,πρώτο τραπέζι πίστα στο αφιέρωμα ‘’εις μνήμην’’ από τα τηλεοπτικά –αναγνωστικά κοράκια.Ότι τον είχες χεσμένο τον ψοφολογημένο όσο ζούσε είναι άλλη ιστορία υπαρκτού παραλογισμού.Το θέμα είναι να τον ξαποστείλεις γρήγορα αφού τον έστειλε η είδηση πριν ενημερώσει τον χάρο.
Να κάνει κι ένα γύρο σαν τρενάκι του τρόμου ο πεθαμένος πριν φτιάξει βαλίτσα για τις Μπαχάμες με R.I.P. ''Καλό σου ταξίδι ..Φτωχύναμε … Μετακόμισες στην γειτονιά των αγγέλων ‘’ και άλλες κουτσουλιές απομίμησης να περνάει καλύπτοντας τα κενά της η μέρα.

Και πες ότι τον είχες μέσα σου βαθειά αγαπημένο. Κατανοώ τα αντανακλαστικά καμώματα στα δυσάρεστα νέα. Ακόμα κι αν ο ζωντανός , υπήρχε μόνο σαν κουκίδα στον χάρτη σου μέχρι την ημερομηνία του θανάτου του. Κατανοώ ότι ο φόβος του θα 'ρθει και η σειρά σου καραδοκεί ενδόμυχα . Ίσως νιώθεις και τυχερός που αναπνέεις, ωστόσο , αύριο που θα ‘’φύγει’’ ένας άλλος επώνυμος πάλι την ίδια τρεχάλα αποχαιρετισμού θα κάνεις.
Έχω πίκρα στην χολή ή μου φαίνεται πως οι ‘’καλοταξιδεμένοι’’ περιφρονούν τα νεκρολάγνα χρυσόψαρα περισσότερο από τα σκουλήκια;

Εσείς πόσους πεθαμένους αποχαιρετίσατε σήμερα;
Έναν!
Ένας δεν φτάνει,θέλει τουλάχιστον δύο.
ΠΗΓΗ-Mαργαρίτα Μαρόν

Read more...

Ο Richard Wolff για το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα

>> Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Όταν ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Amherst στη Μασαχουσέτη, ΗΠΑ, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου υπήρξε μαθητής του οικονομολόγου, Richard D. Wolff.
Σε αυτή τη αποκαλυπτική συνέντευξη, η δημοσιογράφος Ελένη Σκόπη του Athens International Radio ρωτά τον καθηγητή Wolff το ακόλουθο -
«Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ήταν μαθητής σας στο πανεπιστήμιο του Αμχερστ στην Μασαχουσέτη. Εάν ερχόταν σε σας για συμβουλή, πως θα του προτείνατε να χειριστεί το τρέχον ελληνικό οικονομικό πρόβλημα;»

Επίσης, στο πλαίσιο αυτής της συνέντευξης, η Έλενη Σκόπη κανει τα ακόλουθα συναφή ερωτήματα:
- Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας κος Ζαν Κλωντ Τρισσέ έχει απορρίψει την όποια σκέψη η Ιρλανδία ή η Ελλάδα να αναδιαρθρώσουν εν μέρει τα κρατικά ομόλογα τους για να μειώσουν το χρέος τους. Είπε ότι το να αναγκάζεις επενδυτές να χάνουν για να ανακατασκευάσεις το εθνικό σου χρέος ουσιαστικά θα αμείψει τους κερδοσκόπους. Θα λέγατε ότι αυτή η στρατηγική είναι προς όφελος της Ιρλανδίας και της Ελλάδος?
-H Ελληνική κυβέρνηση για παράδειγμα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα του ελλείμματος της εάν φορολογούσε τους "έχοντες";
-Έχουμε προσέξει ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή σταθερότητας δεν έχει καταφέρει ακόμα να ηρεμήσει τις αγορές. Εάν η επιτροπή ενισχυθεί και οι αρμοδιότητες της μεγαλώσουν θα μπορούσε να προστατέψει την ευρωζώνη;
-Τι κερδίζει η ευρωζώνη στο σύνολο της με τη μη αναδιάρθρωση του ιρλανδικού και ελληνικού χρέους;
-Έχουμε προσέξει ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή σταθερότητας δεν έχει καταφέρει ακόμα να ηρεμήσει τις αγορές. Εάν η επιτροπή ενισχυθεί και οι αρμοδιότητες της μεγαλώσουν θα μπορούσε να προστατέψει την ευρωζώνη;
-Αυτό που λέτε είναι ότι η Γερμανία για παράδειγμα, που είναι η πιο ισχυρή οικονομία της Ευρώπης, θα έπρεπε να αναλάβει μέρος του βάρους αυτής της οικονομικής κρίσης;
- Πως θα χαρακτηρίζατε τη σταδιοδρομία του Δ.Ν.Τ. μέχρι σήμερα με τα προγράμματα που έχει εφαρμόσει στις διάφορες χώρες που έχει δανείσει χρήματα;



ΠΗΓΗ-Hermes Xpress

Read more...

Debtocracy : Το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ για την κρίση

>> Πέμπτη 7 Απριλίου 2011


Το Dailymotion Greece σε συνεργασία με το debtocracy.gr εξασφάλισε το Debtocracy//Χρεοκρατία, ένα ντοκιμαντέρ για την κρίση.

Οι συντελεστές του Debtocracy συνομιλούν με ορισμένους από τους σημαντικότερους οικονομολόγους, πολιτικούς και δημοσιογράφους που παρουσιάζουν εναλλακτικές ερμηνείες αλλά και προτάσεις για την κρίση δημοσίου χρέους της Ελλάδας και της Ευρωζώνης.

Οι δημοσιογράφοι Άρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη που υπογράφουν το σενάριο και τη σκηνοθεσία, παρακολουθούν την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.

Έχοντας πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από κινούμενα σχέδια και animation, το Debtocracy παρακολουθεί την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας από τη δεκαετία του '70 και εξηγεί τις έννοιες του απεχθούς και του παράνομου χρέους που βαραίνουν και την Ελλάδα.

Σκέψη-To ντοκιμαντέρ διατηρεί καλές σχέσεις με την ηθική, όχι όμως και με την πραγματικότητα ή την αντικειμενική προσέγγιση.



ΠΗΓΗ-news247 -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΩΠΟΥ

Read more...

• Greenpeace

• New York Time

• WWF

• London Time

• Αρκτούρος

• Tokyo Time

  © Copyright by Όναρ 2009 - 2017

Πίσω Back to TOP