Travel Agency

>> Δευτέρα 18 Απριλίου 2011


Της Mαργαρίτας Μαρόν

Μια πολύ γνωστή διαφήμιση της δεκαετίας του '80 -αν δεν κάνω λάθος-ρωτούσε: Εσείς πόσα πορτοκάλια φάγατε σήμερα;
Ένα!
Ένα; Ένα δεν φτάνει, θέλει τουλάχιστον δύο απαντούσε η φωνή.Κι έτσι μεγαλώσαμε,όχι με δύο,τρία πορτοκάλια στυμμένο χυμό και την μαμά Δερβέναγας στημένη πάνω απ' τα κεφάλια μας , μήπως δεν τον πιούμε γρήγορα μονορούφι και φύγουν οι βιταμίνες παρεξηγημένες.

Τον τελευταίο καιρό ανακαλύπτω ότι η βαρεμάρα εφευρίσκει νέα πρόσωπα
καθημερινά. Ένα από αυτά είναι της θλιμμένης κωμωδίας ή της κωμικής θλίψης,δεν είμαι σίγουρη.
Θα το πω στα ίσα για να μην το περιτριγυρίζω άσκοπα.
Οι νεκροί πουλάνε. Το αποδεικνύουν τα κλικ στο internet και οι πλερέζες που
σπεύδουν να φορέσουν οι πάσης φύσης ‘’νεκροθάφτες’’. Οι ζωντανοί αγνοούνται εκτός αν είναι επώνυμοι και πάρουν διαζύγιο προς μεγάλη εκ-πλήξη μετά από 7+ άλλα 7 χρόνια φαγούρας των γεννητικών μας οργάνων. Ή έχουν την τύχη να τους τρέξουν στην εντατική με πρόβα κηδείας δωράκι . Και γίνουν σε χρόνο πορδής,πρώτο τραπέζι πίστα στο αφιέρωμα ‘’εις μνήμην’’ από τα τηλεοπτικά –αναγνωστικά κοράκια.Ότι τον είχες χεσμένο τον ψοφολογημένο όσο ζούσε είναι άλλη ιστορία υπαρκτού παραλογισμού.Το θέμα είναι να τον ξαποστείλεις γρήγορα αφού τον έστειλε η είδηση πριν ενημερώσει τον χάρο.
Να κάνει κι ένα γύρο σαν τρενάκι του τρόμου ο πεθαμένος πριν φτιάξει βαλίτσα για τις Μπαχάμες με R.I.P. ''Καλό σου ταξίδι ..Φτωχύναμε … Μετακόμισες στην γειτονιά των αγγέλων ‘’ και άλλες κουτσουλιές απομίμησης να περνάει καλύπτοντας τα κενά της η μέρα.

Και πες ότι τον είχες μέσα σου βαθειά αγαπημένο. Κατανοώ τα αντανακλαστικά καμώματα στα δυσάρεστα νέα. Ακόμα κι αν ο ζωντανός , υπήρχε μόνο σαν κουκίδα στον χάρτη σου μέχρι την ημερομηνία του θανάτου του. Κατανοώ ότι ο φόβος του θα 'ρθει και η σειρά σου καραδοκεί ενδόμυχα . Ίσως νιώθεις και τυχερός που αναπνέεις, ωστόσο , αύριο που θα ‘’φύγει’’ ένας άλλος επώνυμος πάλι την ίδια τρεχάλα αποχαιρετισμού θα κάνεις.
Έχω πίκρα στην χολή ή μου φαίνεται πως οι ‘’καλοταξιδεμένοι’’ περιφρονούν τα νεκρολάγνα χρυσόψαρα περισσότερο από τα σκουλήκια;

Εσείς πόσους πεθαμένους αποχαιρετίσατε σήμερα;
Έναν!
Ένας δεν φτάνει,θέλει τουλάχιστον δύο.
ΠΗΓΗ-Mαργαρίτα Μαρόν

1 σχόλια:

Δ.Σ,  24 Απριλίου 2011 στις 4:34 π.μ.  

ΔΕΝ συμφωνώ!...πολύ χρόνο του έδωσες, υπερβολικά πολύ, αν σκεφτεί κανείς ότι το θέμα αυτό εκκρεμεί από πέρσι (2010) το καλοκαίρι!!!
Σημειωτέον από τότε περιμένουμε και τα βίντεο από το Θερινό Σινεμά-http://polsilas1.blogspot.com/2010/08/blog-post.html !!!

Δημοσίευση σχολίου

• Greenpeace

• New York Time

• WWF

• London Time

• Αρκτούρος

• Tokyo Time

  © Copyright by Όναρ 2009 - 2017

Πίσω Back to TOP