Δράμα δίχως τέλος

>> Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011


Το νέο τελεσίγραφο της τρόικας φέρνει την κυβέρνηση μπροστά στη λήψη σκληρών αποφάσεων που θα αλλάξουν το κοινωνικό τοπίο, ενώ δρομολογεί και πολιτικές εξελίξεις, οδηγώντας πιθανότατα σε εκλογές, αφού ο Α. Σαμαράς απορρίπτει το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας.

Όπως εξηγούσε στο protagon κυβερνητική πηγή, η ένταση των εξελίξεων είναι τόσο ισχυρή που ανάγκασε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να απειλήσει τον πρωθυπουργό με παραίτηση, αν δεν ματαίωνε το ταξίδι του στις ΗΠΑ, όπως και τελικά έγινε. Μάλιστα το κλίμα που συνάντηση ο υπουργός Οικονομίας από τους ομολόγους του στην Ευρώπη ήταν τόσο απαξιωτικό που έφτασε στα όρια του εξευτελισμού. Οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της, δεν προχωρεί σε περιορισμό δαπανών και εκτιμούν ότι τα εισπρακτικά μέτρα, όπως το τέλος ακινήτων, θα βυθίσουν ακόμα περισσότερο την οικονομία σε συνθήκες ύφεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που απαιτούνται είναι:

•Απομάκρυνση όλων των συμβασιούχων από το δημόσιο.
•Απολύσεις 60.000 ατόμων ως το τέλος της χρονιάς, άλλες τόσες το 2012 με ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν και άλλες 80.000 απολύσεις στο τέλος της χρονιάς.
•Κατάργηση όλων των συντάξεων που χορηγούνται κάτω από τα 55 έτη, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις θα διακοπεί η καταβολή τους.

Αν αποκλειστεί το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, το οποίο απορρίπτεται κατηγορηματικά από τον Α. Σαμαρά, τότε ο πρωθυπουργός έχει μόνο δύο επιλογές. Είτε να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των μέτρων, αναλαμβάνοντας το ρίσκο ανατροπής της κυβέρνησης από τους βουλευτές του, είτε να πάει σε εκλογές δημοψηφισματικού χαρακτήρα. Όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά. Σήμερα Κυριακή πραγματοποιείται στη Βουλή κυβερνητική σύσκεψη όπου θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα.

ΠΗΓΗ protagon

4 σχόλια:

Ανώνυμος,  18 Σεπτεμβρίου 2011 στις 4:15 μ.μ.  

Το Δόγμα του Σοκ......!

Ανώνυμος,  19 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:13 π.μ.  

Αντώνης Σαμαράς.(2 χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

Όνειρο μου να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από το 1821 οικονομικά λεύτεροι....

Θα αναθεωρήσω τα σχολικά βιβλία για να καλλιεργούν στα παιδιά την υπερηφάνεια για την Πατρίδα.

Έχουμε μπλέξει άσχημα με την σαβούρα
που μας κυβερνά τα τελευταία χρόνια
Τα χειρότερα έρχονται!

Ανώνυμος,  19 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:32 μ.μ.  

Η είσοδος του Καραμανλή στο Βελλίδειο !!!

http://www.youtube.com/watch?v=B737Lp1ofcc&feature=player_embedded

Τελικά, δεν υπάρχει καμία, μα καμία ελπίδα σε αυτό τον τόπο... Με αύτο το σάπιο κοινωνικό-πολιτικό σύστημα .

Ανώνυμος,  20 Σεπτεμβρίου 2011 στις 11:06 μ.μ.  

"Η ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας έχει ξεκινήσει"

Ο Γερμανός καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και σύμβουλος του υπ. Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Κλέμενς Φουστ, υποστηρίζει ότι "η διαδικασία της συντεταγμένης χρεοκοπίας της Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει".

Όπως ο ίδιος δήλωσε σήμερα, Τρίτη, στην Deutsche Welle, η μείωση των τόκων και η αναδιαπραγμάτευση των δανειακών όρων, η μερική αναδιάρθρωση του χρέους μίας χώρας, "όπως π.χ. η επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων, που διαπραγματεύτηκε η Ελλάδα σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης", είναι ενδείξεις επικείμενης πτώχευσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, o ίδιος δε δίνει μεγάλη σημασία στη διένεξη που έχει ξεσπάσει στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, μετά τις δηλώσεις του προέδρου των Φιλελευθέρων, αντικαγκελαρίου και υπουργού Οικονομικών, Φίλιπ Ρέσλερ, για την αναγκαιότητα συντεταγμένης χρεοκοπίας της Ελλάδας.

"Υπό το φως των δεδομένων, η διαδικασία της ελληνικής πτώχευσης έχει ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστεί", υποστηρίζει, εκτιμώντας πως η περικοπή του ελληνικού χρέους θα πρέπει να είναι της τάξεως του 50% με 60%.

"Μόνο σε αυτήν την περίπτωση", τονίζει, "θα είχε η χώρα μια προοπτική, αλλά και τότε η Ελλάδα θα χρειαστεί μια δεκαετία για να "ευημερήσει"".

Δημοσίευση σχολίου

• Greenpeace

• New York Time

• WWF

• London Time

• Αρκτούρος

• Tokyo Time

  © Copyright by Όναρ 2009 - 2017

Πίσω Back to TOP