ο "πολιτισμένος δυτικός κόσμος"

>> Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009





Παρακάτω είναι δύο βίντεο το 1 είναι από Νήσους Φερόε (Δανία) το 2 Ιαπωνικού ψαροχωριού Ταϊτζί.

Το Calderon είναι μια ευφυής ράτσα δελφινιού που πλησιάζει τους ανθρώπους με φιλική διάθεση.
Κι όμως στις Νήσους Φερόε (Δανία) συντηρούν μια συνήθεια άγνωστη σε πολύ κόσμο .Σε μια χώρα "πολιτισμένη", που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέπουν ακόμα και σήμερα μια βάρβαρη παράδοση.
Σφάζουν τα δελφίνια αυτά ως απόδειξη της ενηλικίωσης των "αρσενικών" κάτοικων τους .Καλά διαβάσατε...Το έχουν σαν πανηγύρι μια φορά τον χρόνο.
Οι φωτογραφίες είναι αποκρουστικές και δυστυχώς κάνεις δεν κάνει τίποτε για να αποτρέψει αυτή την κτηνωδία .




Ανατριχιαστικές εικόνες βασανισμού και σφαγής δελφινιών εκτυλίσσονται κάθε χρόνο στα ανοιχτά του ιαπωνικού ψαροχωριού Ταϊτζί.

Ακόμα και νεογέννητα βρίσκονται μεταξύ των χιλιάδων δελφινιών που υφίστανται τις βαρβαρότητες των Ιαπώνων ψαράδων και που καταλήγουν σε θαλάσσια πάρκα και στα τραπέζια, ενώ σε κίνδυνο τίθεται η υγεία των παιδιών, αφού το κρέας τους θεωρείται εξαιρετικά τοξικό.
Δεκάδες χιλιάδες δελφίνια μαζεύονται κάθε χρόνο στα ανοιχτά του Ταϊτζί για να φάνε τα ψάρια που βρίσκονται σε αφθονία. Για έξι ολόκληρους μήνες ο επισκέπτης βλέπει γύρω του τα χαριτωμένα ζώα να κάνουν βουτιές και να κολυμπούν με παιχνιδιάρικη διάθεση.

Ομως η όμορφη αυτή εικόνα διαρκεί μέχρι να κάνουν την εμφάνισή τους οι Ιάπωνες ψαράδες, οι οποίοι βλέπουν τα δελφίνια ως μία πηγή φθηνού κρέατος και τα σκοτώνουν με πρωτοφανή βαρβαρότητα.

Για να τα παγιδεύσουν χρησιμοποιούν ατσάλινους σωλήνες τους οποίους χτυπούν στο νερό, κάτι που αποπροσανατολίζει τα δελφίνια και στη συνέχεια τα οδηγούν σε έναν βραχώδη κόλπο, όπου τα εγκλωβίζουν για όλη τη νύχτα.

Το πρωί καταφθάνουν αγοραστές από όλο τον κόσμο για να διαλέξουν δελφίνια για εκπαίδευση σε θαλάσσια πάρκα. Οι ψαράδες μαχαιρώνουν τα υπόλοιπα και τα αφήνουν να υποφέρουν στο νερό μέχρι να καταβληθούν από την αιμορραγία, οπότε τα ανεβάζουν στις βάρκες για να τα αποτελειώσουν.

Αντιδράσεις προκαλεί και το εμπόριο του κρέατός τους, το οποίο, επειδή η τροφή τους εκτίθεται στα βιομηχανικά απόβλητα, είναι επικίνδυνο λόγω της υψηλής τοξικότητάς του -5.000 φορές το ανώτατο επίπεδο υδραργύρου.econews.kathimerini

Βρήκα αυτό το βίντεο στο Internet. Απεικονίζει ψάρεμα δελφινιών στην Ιαπωνία, το οποίο γίνεται με ένα καθαρά ξεδιάντροπο τρόπο!! Σε αυτή τη περίπτωση δεν ισχύει το "παραδοσιακό" man-to-animal κυνήγι, αφού κάθε έννοια σεβασμού στη φύση καταπατάται.

Προειδοποίηση: πολλές εικόνες του παραπάνω βίντεο είναι αρκετά εώς πολύ σοκαριστικές.
Ιαπωνικού ψαροχωριού Ταϊτζί.

1 σχόλια:

Ανώνυμος,  1 Νοεμβρίου 2009 στις 6:25 μ.μ.  

aparadekti...p.....ti alo...

Δημοσίευση σχολίου

• Greenpeace

• New York Time

• WWF

• London Time

• Αρκτούρος

• Tokyo Time

  © Copyright by Όναρ 2009 - 2017

Πίσω Back to TOP