Συλλογική προσπάθεια

>> Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

"Είναι το μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τους αγώνες του Seattle Olympics, όταν εννέα αθλητές με ειδικές ικανότητες έδειξαν ότι χρειαζόμαστε ως κοινωνία την ευγενή άμιλλα και τον έντιμο συναγωνισμό και ΟΧΙ ένα στείρο και ανήθικο ανταγωνισμό... προσωπικού συμφέροντος.
1η. Το βλέμμα του νεαρού, που ενώ έφτασε λίγο πριν το "σπάσιμο του νήματος" και ενώ ήτανε σίγουρα ο νικητής αυτής της πολυπόθητης νίκης για όλους, γύρισε πίσω να συμπαρασταθεί στον πάσχοντα συναθλητή του.
2η. Η σκηνή με την απεγνωσμένη προσπάθεια να συρθεί κλαίγοντας προς το τέρμα του νεαρού που σκόνταψε και έπεσε κάτω και το κοριτσάκι με με το σύνδρομο (Down's Syndrome) που τον αγκάλιασε στοργικά και του είπε: "Αισθάνεσαι καλύτερα τώρα;" ("Feeling better now?")
Τέλος η τελευταία σκηνή των εννέα συναθλητών που περπάτησαν αγκαλιασμένοι και ενωμένοι μαζί για τη τελική νίκη είναι το επισφράγισμα των στόχων μίας κοινωνίας.
Δυστυχώς σήμερα έχει περάσει η άθλια αντίληψη για την άκρατη προσωπική ιδιοτέλεια και την πρόοδο της κοινωνίας μας με την ιδιωτική πρωτοβουλία ως οδηγό. Τα πάντα είναι προσωπικό κέρδος και οτιδήποτε κρατικό που ανήκει στη κοινωνία των πολιτών φαντάζει ως κάτι ρυπαρό και ζημιογόνο.
Η ατομική κυριαρχία ενάντια στη συλλογική προσπάθεια της κοινωνίας μας να προχωρήσει έστω και με αργότερους ρυθμούς, αλλά με πρόνοια και ικανοποίηση των βιοτικών και ψυχικών αναγκών όλων των πολιτών είναι το "ποινικό αδίκημα" που τιμωρεί ανελέητα σημερινή κυβερνητική παράταξη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος,  25 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:09 μ.μ.  

Δυστυχώς σήμερα έχει επικράτηση o ατομισμός.

ΚΟDESSINA,  28 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8:02 μ.μ.  

Δεν θελω να με κανεις να κλαιω

Δημοσίευση σχολίου

• Greenpeace

• New York Time

• WWF

• London Time

• Αρκτούρος

• Tokyo Time

  © Copyright by Όναρ 2009 - 2017

Πίσω Back to TOP