Η πολιτική διαφορετικά ...έρχεται

>> Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Read more...

Ρομπέρτο Μπενίνι : «Όλος ο κόσμος, η Ευρώπη χρωστάνε στην Ελλάδα»

>> Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

«Δεν είναι η Ελλάδα που χρωστάει. Όλος ο κόσμος, η Ευρώπη χρωστάνε στην Ελλάδα», είπε ο Ρομπέρτο Μπενίνι, ο οποίος αναγορεύτηκε την Τετάρτη Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

«Δεν είναι η Ελλάδα που χρωστάει. Όλος ο κόσμος, η Ευρώπη χρωστάνε στην Ελλάδα», είπε ο Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπέρτο Μπενίνι, ο οποίος αναγορεύτηκε την Τετάρτη Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Ο Μπενίνι, χωρίς να διστάσει, σκαρφάλωσε στα έδρανα και ανέβηκε στο βήμα μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό.

«Γεια σας αγαπημένοι μου φίλοι. Θέλω να σας φιλήσω όλους στο στόμα. Η καρδιά μου χτυπάει πολύ δυνατά», είπε στα ελληνικά ο Ιταλός ηθοποιός. Στην ομιλία του, με τίτλο «Δάντης, Θεία Κωμωδία. Ερμηνεία και Σχόλια στο ΧΙ ’σμα της Κόλασης», ο βραβευμένος με Όσκαρ Ιταλός ανέφερε μεταξύ άλλων, «Μια στάλα ακόμα πίσω γύρισε, όπου του Θεού την καλοσύνη, οι τοκογλύφοι πληγώνουν, λες, και λύσε μου τον κόμπο». Χαρακτήρισε τον Θόδωρο Αγγελόπουλο «σύγχρονο Δάντη» και του αφιέρωσε το τμήμα του XI Ασματος, με το οποίο έκλεισε την ομιλία του. «Σίγουρα έχει πάει στον παράδεισο, αν κι εγώ θα διαβάσω την Κόλαση».


Read more...

Financial Times: Η Ευρώπη είναι πάνω σε μια ωρολογιακή βόμβα / The time bomb no one can defuse

>> Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Τις συνέπειες από μια διάσπαση της Ευρωζώνης εξετάζουν οι Financial Times οι οποίοι επισημαίνουν πως μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να προκαλέσει ένα οικονομικό «Αρμαγεδδώνα».
 «Είναι εξαιρετική εποχή για να είναι κανείς ευρωσκεπτικιστής.
 Προέβλεψαν ότι το ενιαίο νόμισμα δεν θα δουλέψει... και κανείς δεν εντυπωσιάζεται που βλέπει ότι υπάρχει πρόβλημα» αναφέρει περιπεκτικά το δημοσίευμα.

 Η οικονομική εφημερίδα κάνει λόγο για μια «ωρολογιακή βόμβα που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί», και ισχυρίζεται πως ενδεχόμενη κατάρρευση του κονού νομίσματος είναι σε θέση να προκαλέσει ένα «οικονομικό Αρμαγεδδώνα» όπου τράπεζες και επιχειρήσεις θα καταρρέουν η μια μετά την άλλη σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το άρθρο επισημαίνει ότι παρά τις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει για τη βρετανική οικονομία η διάλυση του ευρώ, «οι κρίσιμες αποφάσεις δεν θα ληφθούν στο Λονδίνο» αλλά «η μοίρα του ευρώ θα καθοριστεί στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και πάνω από όλα τη Γερμανία».

Read more...

• Greenpeace

• New York Time

• WWF

• London Time

• Αρκτούρος

• Tokyo Time

  © Copyright by Όναρ 2009 - 2017

Πίσω Back to TOP