Μια άλλη άποψη και το ρόλο των εμβολίων κατά της γρίπης των χοίρων.

>> Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009


Η πρώην chief medical officer της Φινλανδίας Dr Rauni Kilde αποκαλύπτει σε ένα βίντεο-συνέντευξη τους στόχους των Παγκοσμιοποιητών για μείωση του Παγκόσμιου Πληθυσμού σε 2/5 και το ρόλο των εμβολίων κατά της γρίπης των χοίρων.

Read more...

Antarctica-Ανταρκτική

>> Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009



Ανατολική Ανταρκτική: διαπιστώθηκε σημαντική απώλεια πάγου

Οι πάγοι στην ανατολική Ανταρκτική άρχισαν να λιώνουν πιο γρήγορα μετά το 2006, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει ταχύτερη του αναμενομένου άνοδο της στάθμης των θαλασσών, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Στη μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature's Geoscience οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η ανατολική Ανταρκτική χάνει κατά μέσον όρο από 5 έως 109 γιγατόνους πάγους το χρόνο, από τον Απρίλιο του 2002 έως τον Ιανουάριο του 2009, αλλά μετά το 2006 ο ρυθμός με τον οποίο λιώνουν οι πάγοι έχει επιταχυνθεί.

''Το βασικό αποτέλεσμα είναι ότι αρχίσαμε να παρατηρούμε μεγάλες απώλειες πάγων στην ανατολική Ανταρκτική, κυρίως στις παράκτιες περιοχές, μετά το 2006'', δήλωσε ο Ζιανλί Τσεν, του κέντρου διαστημικών ερευνών του πανεπιστημίου του Τέξας, ο οποίος είναι ένας από τους συντάκτες της μελέτης.

''Αυτό, εάν επιβεβαιωθεί, μπορεί να σημαίνει μία σημαντική αλλαγή στην ανατολική Ανταρκτική, που μπορεί να έχει μεγάλες συνέπειες στα επίπεδα των θαλασσών στον κόσμο'', πρόσθεσε ο Τσεν.
πηγη econews πηγη nature.com

Read more...

Η Ελλάδα πλέον διεφθαρμένες χώρες του κόσμου!!!

>> Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009



Τα σκάνδαλα που ταλάνισαν τη χώρα, όπως η υπόθεση του Βατοπεδίου και της Siemens, μέσα στο 2009 ήταν η κύρια αιτία για να κατρακυλήσει η Ελλάδα 14 θέσεις στον πίνακα με τις πλέον διεφθαρμένες χώρες του κόσμου.

Η ετήσια έκθεση που δημοσιεύτηκε χθες από την οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια (TI) κατατάσσει την Ελλάδα στην 71η θέση (57η πέρυσι) μεταξύ 180 κρατών.

Ωστόσο, καταλαμβάνει την τελευταία θέση μεταξύ των 27 κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μαζί με τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία

Ο δείκτης αντίληψης της διαφθοράς βασίζεται σε εκτιμήσεις κοινωνικών ομάδων όπως επιχειρηματίες, αναλυτές οικονομικών κινδύνων, δημοσιογράφους, οι οποίοι βαθμολογούν κάθε χώρα από το 0 μέχρι το 10, ανάλογα με το πόσο διεφθαρμένες είναι οι δημόσιες υπηρεσίες κι όχι μόνο.

Η «βουτιά» της Ελλάδας στην κατάταξη δείχνει ότι δεν υπάρχουν στέρεες βάσεις πάνω στις οποίες μπορούν να σταθούν οι αρμόδιοι φορείς για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Επίσης δείχνει ότι δεν έχουμε πείσει ούτε τη διεθνή οικονομική κοινότητα ούτε την κοινωνία των πολιτών ότι υπάρχει σταθερό πλάνο αντιμετώπισης των εστιών διαφθοράς, γεγονός που παίζει αρνητικό ρόλο στην προσέλκυση νέων επενδύσεων.
Η Ελλάδα βαθμολογείται με 3,8 και βρίσκεται μαζί με Βουλγαρία, Σκόπια και Ρουμανία στην 71η θέση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μας έχουν ξεπεράσει πλέον η Γκάνα και το Μαυροβούνιο (69η θέση), το Κουβέιτ, η Γεωργία και η Κροατία (66η θέση).

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες χώρες, η Οργάνωση προτρέπει τις κυβερνήσεις να κάνουν περισσότερα για να καταπολεμήσουν τη διαφθορά ιδιαίτερα στο επίπεδο του τραπεζικού απορρήτου των πλούσιων χωρών που επιτρέπει να αποκρύπτονται μεταβιβάσεις βρόμικου χρήματος.

Η Νέα Ζηλανδία, η Δανία και η Σιγκαπούρη είναι οι τρεις «λιγότερο διεφθαρμένες» χώρες. Οπως κάθε χρόνο, οι εμπόλεμες χώρες είναι αυτές που θεωρούνται οι περισσότερο διεφθαρμένες, με το Αφγανιστάν και τη Σομαλία να είναι οι χειρότερες.
απο Απολίτιστο Στέκι

Read more...

Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη η εξέγερση

>> Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009


Για να μην ξεχνιόμαστε.
Κάθε Νοέμβρη, ο νους και η καρδιά μας είναι εκεί, στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, στην ηρωϊκή εξέγερση των φοιτητών, της νεολαίας και ολόκληρου του ελληνικού λαού κατά της τυραννίας, το Νοέμβριο του 1973.

Το Πολυτεχνείο συμβολίζει, όχι μόνο τον ηρωϊκό αγώνα αλλά και την ενότητα όλων των δημοκρατών. Οι αγώνες του Νοέμβρη αποτελούν την κορυφαία εκδήλωση της εφτάχρονης αντιδικτατορικής πάλης και μια από τις πιο σπουδαίες στιγμές των αγώνων του λαού μας και της νεολαίας ειδικότερα για την ελευθερία.
Τα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της ειρήνης, της αγάπης για τη ζωή και τον άνθρωπο, παραμένουν ζωντανά και θα παραμένουν επίκαιρα και αναλλοίωτα, όσα χρόνια και αν περάσουν από εκείνη την εξέγερση. Πάντα ζωντανά να οδηγούν και να φρονηματίζουν τις νέες και τους νέους μας. Πάντα επίκαιρα, ιδιαίτερα που τα κατοπινά χρόνια, κάποιοι και απόντες εκείνης της εξέγερσης, προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν το νόημα της 17ης Νοέμβρη και να εκμεταλεύοντα τις ιδέες της.
Το Πολυτεχνείο ήταν και θα είναι πάντα ένα ζωντανό κάλεσμα για την δημοκρατία, την ανθρωπιά και την ελευθερία.

Read more...

Παγωμένο νερό στη Σελήνη ανακοίνωσε η NASA

>> Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009



«Σημαντικές» ποσότητες παγωμένου νερού ανακαλύφθηκαν στην Σελήνη, ανακοίνωσε σήμερα η NASA, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανακάλυψης αυτής που θα έχει πιθανώς εξαιρετικά επακόλουθα.

«Βρήκαμε νερό, και όχι μόνο λίγο, αλλά σημαντικές ποσότητες», δήλωσε ο Αντονι Κολαπρίτ, επιστημονικός υπεύθυνος της αποστολής LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Satellite) σε συνέντευξη τύπου.

Ένας άλλος αξιωματούχος της NASA εκτίμησε ότι πρόκειται για μια «μείζονος σημασίας» ανακάλυψη.

Κατά την αποστολή που έγινε τον περασμένο μήνα, η NASA είχε στείλει το διαστημικό όχημα LCROSS να συντριβεί σε έναν κρατήρα κοντά στον νότιο πόλο της Σελήνης, για να μπορέσει να μελετήσει τα υλικά που θα εκτινάσσονταν στον περιβάλλοντα χώρο μετά την συντριβή του διαστημικού οχήματος.
απο Nasa απο in.gr

Read more...

Συνέντευξη με την Κωνσταντίνα Κούνεβα

>> Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009


Μια συγκλονιστική συνέντευξη με την Κωνσταντίνα Κούνεβα χθες το βράδυ - Πρωταγωνιστές

Καθηλωτική ήταν η συνέντευξη που απέσπασε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την Κωνσταντίνα Κούνεβα. Δέκα μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση με οξύ που δέχτηκε από άγνωστο στα Πετράλωνα και μετά από 8 χειρουργικές επεμβάσεις η όραση και η όψη της έχουν αποκατασταθεί μερικώς αλλά συνεχίζει να νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό όπου έλαβε χώρα και η συνέντευξη. Ακόμα και μετά από όλη αυτή την περιπέτεια που δεν έχει τελειώσει ακόμη, ερωτώμενη για τα αισθήματα που τρέφει για τον επίδοξο δολοφόνο της είπε με θαυμαστή μεγαλοψυχία: "Τον λυπάμαι. Αυτός ο άνθρωπος έχει προβλήματα μεγάλα. Αυτός τραβάει πολύ περισσότερα από μένα, είμαι σίγουρη. (...) Αν με ακούει, τον παρακαλώ πολύ να μην το ξανακάνει σε άλλους ανθρώπους". Η Κωνσταντίνα Κούνεβα επανέλαβε πως η μόνη της δράση που θα μπορούσε να προκαλέσει ήταν η ενασχόλησή της με το συνδικαλισμό, ήταν γραμματέας του σωματείου των καθαριστριών στον ΗΣΑΠ. Μάλιστα, εξήγησε πως πριν την επίθεση, βρισκόταν με τους συναδέλφους της στο τέλος μιας προσπάθειας για τη συγκέντρωση υλικού που αποδείκνυε τις κάκιστες συνθήκες εργασίας που βιώνουν πολλοί εργαζόμενοι. Κι αν είναι σχεδόν σίγουρο πλέον ότι οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης ήθελαν να σταματήσουν τη συνδικαλιστική της δράση σκοτώνοντάς τη, δεν είναι καθόλου σίγουρο γιατί οι αρχές δεν έχουν κινηθεί ταχύτερα προς την εξιχνίαση της υπόθεσης ή γιατί τα κανάλια άργησαν να αναφερθούν στο θέμα. "Από το Φεβρουάριο που η κατάσταση της υγείας της επιτρέπει να βοηθήσει ουσιωδώς την ανακριτική έρευνα, δεν έχει κάνει τον κόπο ο ανακριτής να πάει στο νοσοκομείο να της πάρει μία κατάθεση" υπογράμμισε σε κάποιο σημείο της εκπομπής ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης. Γιατί όπως πρόσθεσε με πιο λογοτεχνική διάθεση αλλά πολύ εύστοχα η ψυχίατρος Κατερίνα Μάτσα, μεταφέροντας ένα μικρό απόσπασμα από το κείμενο των Βίκης Σκούμπη και Δημήτρη Βεργέτη: "Στην Ελλάδα το Δεκεμβρη δεν κάηκαν μόνο τράπεζες και αυτοκίνητα, κάηκαν και άνθρωποι. Κάηκε μια γυναίκα που της έριξαν βιτριόλι γιατί αντιστάθηκε στο μεσαιωνικό καθεστώς δουλοκτητικής εργασίας. Κάηκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα".
Παρατίθενται τα χαρακτηριστικότερα αποσπάσματα από τους "Πρωταγωνιστές" του MEGA της 8.11.09.


απο newstime

Read more...

Space debris / Διάστημα σκουπίδια

>> Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Γεμίσαμε το διάστημα σκουπίδια



Οπως χαρακτηρειστυικά λέει το ESA , απο την εποχή του Sputnik (1957) μέχρι και σήμερα περίπου 6,000 δορυφόροι έχουν μπει σε τροχιά απο τους οποίους μόνο οι 800 λειτουργούν, ενώ περίπου 400 έχουν ξεφύγει απο την τροχιά τους.
Κομμάτια απο διαστημόπλοια και άλλα ανθρώπιμνα δημιουργήματα που έχουν αποκοληθεί απο τα διάφορα ατυχήματα συμπληρώνουν αυτήν την ηλίθια κατάσταση που έχουμε καταφέρει.


o European Space Agency Link: έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες για να καταλάβουμε όλοι την εξαιρετικά μεγάλη συγκέντρωση διαστημικών σκουπιδιών που έχουμε δημιουργήσει.Σήμερα κάθε ένα απο αυτά τα κομμάτια κρύβει τον δικό του κίνδυνο, τόσο για τις μελλοντικές αποστολές όσο και για πιο πολύπλοκα θέματα (π.χ. εκρήξεις που παραμένουν στην τροχιά της γης)

Read more...

• Greenpeace

• New York Time

• WWF

• London Time

• Αρκτούρος

• Tokyo Time

  © Copyright by Όναρ 2009 - 2017

Πίσω Back to TOP